Dorthe Klyvø

Dorthe havde aldrig set sig selv som ejer af egen virksomhed, og der var ikke tradition for ”den slags” i hendes familie. Så hun valgte at gå den slagne vej gennem uddannelsessystemet - eller slagne er måske så meget sagt, for hun har snoet sig rundt og samlet viden og kompetencer mange forskellige steder. Hun plejer selv at sige, at hun tog den frie ungdomsuddannelse, før den overhovedet var formet som idé. Studier på universitet i musik, retorik og kommunikation blev suppleret med studier på det, der er ”formerly known as” Handelshøjskolen i Aarhus i engelsk og fransk, og siden har hun tilføjet viderestudier i oversættelse, samt certificeringer i coaching og EFT-terapi.

Men alle veje kan føre til iværksætteri ...

Dorthe startede sit arbejdsliv med helt traditionelle jobs i private virksomheder, hvor hun arbejdede med skriftlig formidling og kommunikation og fik godt brug for sine sproglige kompetencer inden for engelsk og fransk bla. i en international eksportvirksomhed. Siden fulgte en del år i event- og musikbranchen, hvor hun var idéudvikler, projektleder og afvikler på rigtigt store firmaevents og desuden stod for virksomhedens samlede kommunikation. Men som tiden gik, blev længslen efter at være ”hersker i eget hus” større og større, og i 2006 etablerede hun sig som freelance tekstforfatter, oversætter og kommunikatør med virksomheden Klyvø Tekst.

I 2007 fik hun - synes hun selv - en god idé og startede så i februar 2008 desuden webshoppen Plus-Kids.dk, som solgte smart modetøj til buttede og overvægtige børn i skolealderen. Plus-Kids.dk vandt iværksætterprisen i Aarhus Kommune i 2011 og blev i en årrække videreført af nye ejere.

Dorthe Klyvøs spidskompetencer

  • Oversættelse (Primært engelsk til dansk, men også fra svensk og norsk). Især skønlitteratur, men også rejsebøger, brochurer, markedsføringsmateriale, webtekster m.m.
  • Tekstforfatning - primært på dansk, men indimellem også på engelsk, f.eks. brochurer, præsentationsmateriale, artikler, pressemeddelelser, produktbeskrivelser til webshops, tekst til websites og blogs, nyhedsbreve og Facebookopdateringer.
  • Redigering af bøger
  • Ghostwriting
  • Rådgivning om og fastlæggelse af kommunikationsstrategi.
  • Eksekvering af ovennævnte kommunikationsstrategi - kunden kan lægge hele opgaven fra sig og ”nøjes” med at fodre med den ønskede information i stikordsformat.
  • Korrekturlæsning - eksamineret af Kirsten Rask.
  • Bearbejdning og gennemskrivning af alle typer tekst, eksempelvis den bog, du selv har skrevet, dit næste blogindlæg m.m.
  • Transskription af lydoptagelser på både dansk og engelsk.

Klyvø Tekst: www.klyvo.dk

Kontakt Dorthe Klyvø.
Dorthe Klyvø, medforfatter til Iværksætterhåndbogen. Indehaver af Klyvø Tekst.
Fotograf Birgit Skou.

Dorthe Klyvø, medforfatter til Iværksætterhåndbogen

Kontakt Dorthe Klyvø

Klyvø Tekst
www.klyvo.dk

M: 6185 7322

Book iværksætterforedrag / workshop

Iværksætterforedrag

Dorthe Klyvø og Hanne Wick deler deres viden om iværksætteri i praksis. Book dem til et foredrag, workshop eller kort, inspirerende oplæg.
Læs mere om iværksætterforedrag >

Køb Iværksætterhåndbogen