Hold da helt ferie!

Selvom du måske slet ikke synes, at du har tid eller råd til at holde ferie, så vil jeg klart anbefale dig at holde ferie.


Når du holder fri, så sørg for at holde HELT fri. Det kræver god forberedelse, men det er det hele værd.

Prøv at finde en ”afløser” for dig selv, som kan tage imod telefonopkald og evt. svare på mails for dig, mens du holder fri. Det kan f.eks. være en anden selvstændig, som du laver en gensidig aftale med, så I kan afløse for hinanden. Ofte kan det medføre spændende ”bivirkninger”, da afløseren jo ser på din virksomhed, dine produkter og ikke mindst dine processer med helt friske øjne – og derfor ofte kan komme med nye ideer og gode forslag til optimeringer i arbejdet.

Har du ikke mulighed for at finde en afløser, så sæt et automatisk feriesvar op på din mailadresse. Det behøver ikke være et kedeligt standardsvar, du kan sagtens gøre det lidt personligt og underholdende.

Sæt også automatisk svar på din mobil, så du ikke behøver at svare. Det bedste er selvfølgelig, hvis du har en separat mobil til arbejde, så du kan slukke for den, mens du holder ferie, og så stadig have din private mobil med dig.

Lad være med at skrive på Facebook, at du holder ferie – det er at gøre arbejdet lidt for nemt for indbrudstyve. Planlæg hellere nogle opslag i forvejen og sæt dem til at blive slået op i løbet af ferien på din virksomheds Facebookside – så holder du ”gang i butikken”, mens du er væk.
Har du en webshop, kan du evt. skrive, at lageret er lukket i ferien, så levering først vil finde sted efter ferien. Du kunne så give en særlig ”ferie-rabat” til de kunder, der alligevel bestiller i ferien – og dermed forhåbentlig sikre dig en masse ordrer, der ligger og venter på dig, når du kommer hjem.

Feriepenge ...?

En ting, som vi iværksættere desværre ofte glemmer, er at spare op til ferien. Som lønmodtager sker opsparingen helt automatisk, og når man så holder ferie, får man udbetalt feriepenge. Som selvstændig kan du selv bestemme, om du vil udbetale penge til dig selv som løn eller spare dem op til ferie, men vi vil anbefale dig at lægge lidt til side hver måned, så du har råd til at holde ferie.

Feriepenge er faktisk en god investering i virksomheden, for du er bedre til dit arbejde, når du holder fri en gang imellem. Husk også at regne feriepenge med i dine budgetter, så ferien ikke bliver en uforudset udgift, men en planlagt fornøjelse.

Ferie = tid til at tænke

Hvis du har gjort alle forberedelserne, men alligevel har svært ved at slippe tankerne om virksomheden, mens du er på ferie, så vend det til en fordel: Noter alle dine ideer og tanker i en notesbog eller på din mobil. Så kan du glemme dem igen på ferien – og arbejde videre på dem, når du kommer hjem igen. Det er nemlig ofte sådan, at de bedste ideer kommer, når du slapper af og tænker på noget andet.

God ferie!


Tilbage til artikeloversigt